Senaste artiklar
Senaste album

modellsegelflyg.se drivs under Sveriges Modellflygsförbund (SMFF). Sidan är ett resultat av (tidigare) UO-segels arbete för att attrahera fler till en rolig, stimulerande och utvecklande hobby. Syftet med sidan är att främja svenskt modellsegelflyg på alla plan - från nybörjare till tävlingsflygare på elitnivå. I dagsläget administreras större delen av sidan genom SMFF:s grenspecialister inom segelflyg.

Användbara länkar map Corona.

2020-04-19 07:28 av Thomas Johansson 

Hej alla,

 

Hoppas alla mår väl och att ni njuter av vårsolen, kanske har ni även fått känna på termik!

I torsdags släppte folhälsomyndigheten en ny föreskrift som rör idrottsföreningar som började gälla i fredags 17/4. Se till att ta del av informationen.

https://www.folkhalsomyndigheten.se/contentassets/ea87a700392c4e64bb80bc7e09823ce2/hslf-fs-2020-21.pdf

Riksidrottsförbundet har även skapat en FAQ. 

https://www.rf.se/coronavirusetochidrottsrorelsen/vanligafragoromcoronavirusochidrott/

Observera att uppdateringar och nya riktlinjer kommer frekvent.

 

Flygsportförbundet drar in sanktion för SM och RM

2020-03-26 16:02 av Thomas Johansson 

Flygsportförbunde har beslutat att dra tillbaka sanktioner för SM och RM för planerade evenemang tom sista maj, se bifgoad fil: Indragnasanktioner.pdf. Vidare är rekomendationen en avrådan för nationella arrangemang och uppmaning till lokala arrangemang. 

 

För arrangörer, ta del av nödvändig information. 

 

Spring Race Camp 2020

2020-03-09 09:57 av Joakim Ståhl 

De senaste åren har vi kört lägret i Örebro, nyhet för i år är att Spring Race Camp arrangeras av Västerviks Modellflygklubb på Hultsfreds flygplats, ett superfält. Se kalendern för vidare information!

 

Tag med din favoritseglare och utmana dina kamrater :-)

 

Denna säsong är ämnet termikjakt, grunden till allt! Vi vänder oss till ett brett spann av RC-Seglare från 2-meters till Racingseglare a la multiuppgiftsmaskiner F3B och F3G = El F3B.

Fredag 20:00 kör vi huvudgenomgången i detta ämne. Ca en timme och sedan tas olika spörsmål upp. Notera att fredag morgon ges en snabb brief av delar från föredraget så vi kommer igång.

För att krydda termikflygandet sätter vi jämte F3B banan upp, säg tre F3-RES rep. Här kan vi vid lämpligt väder under helgen utmana varandra. Du som ej testat dessa intressanta seglare och klass är välkommen att prova. Antingen med egen 2-meters, Blue Phoenix funkar utmärkt eller provspaka någon av de nyare.

Fältet är stort så tveka inte att för dig ta med dina andra favoritseglare, exemelvis skalaseglare, vintage eller traditionella termikmaskiner.

 

Program:

Torsdag

Uppstättning av banor och flygning

Fredag

09:00 Briefing – Träning (banflygning, F3-RES utmaninagr etc)

20:00 Termikjakt: – Teori –Taktik – Anekdoter

Lördag

09:00 Briefing

09:30 – 17:00 Masters (termik- och speedmomentet)

19:30 – F3-RES utmaningar efter grillen

Söndag

09:00 Briefing - Träning

 

Tävlingskalender

2020-03-03 09:16 av Thomas Johansson 

Våren är närmare än vad snötäcket visar och förhoppnignsvis finns det ett antal modeller som behöver luftas för första gången ingom kort. Tävlingskalendern är nu godkänd och vi har ett stort antal evenemang att välja mellan. Värt att notera är att det också finns ett antal internationella evenemang som några planerar att besöka. Ni hittar alla dessa på FAIs hemida: FAI Events Calendar

F3B F3J F3F F3K F5J 

Contest calendar (bla för fler F5J)

Jag vill be alla arrangörer att fylla i sina resultat så fort som möjligt efter sina evenemamg så de blir publika och kan publiceras för omvärlden.

 

Tävlingskalender

2020-01-24 12:44 av Thomas Johansson 

Även om det är svårt att tro på många ställen i vårt land kommer snart "vintern" förvandlas till vår. Det innebär att det är dags att ansökna om era tävlingar för säsongen. Som vanligt gäller sista februari som dead line för att sen gås igenom av oss GS.

Det är också några tävlingar som saknar resultat rapportering. Ni som känner er träffade, se till att få in dem och alla bör hjälpas åt inför nästa säsong att rapportera kort efter tävlingen varit.

 
Fler nyheter
Inloggning
SMFF-nr:
Lösenord:

Tävlingskalendern på modellsegelflyg.se består av sanktionerade tävlingar. Regelverk kring dessa hittas på modellflygförbundets hemsida.

https://www.modellflygforbund.se/grenar/modellflyg/SMFF/tavlingar--rekord/tavlingsregler