Senaste artiklar
Senaste album

modellsegelflyg.se drivs under Sveriges Modellflygsförbund (SMFF). Sidan är ett resultat av (tidigare) UO-segels arbete för att attrahera fler till en rolig, stimulerande och utvecklande hobby. Syftet med sidan är att främja svenskt modellsegelflyg på alla plan - från nybörjare till tävlingsflygare på elitnivå. I dagsläget administreras större delen av sidan genom SMFF:s grenspecialister inom segelflyg.

Tävlingskalender 2023

2022-12-29 19:25 av Thomas Johansson 

Tävlingskalendern för 2023 har readan börjat fyllas med arrangemang från några klasser vilket är glädjande. För er som tänkt arrangera en nationell tävling och ännu inte lagt in den i kalendern är det dags att göra det i början på året. Ansökningar av tävlingar skall vara gjorda till 15 februari för att vi skall kunna möta flygsportförbundets deadline.

F3K har i nuläget ingen GS, givetvis är ändå tävlingar önskvärda och völlkomna. Klassen behöver dock en GS för att bedriva en vettig verksamhet.

Som vanligt gäller att tävlingar och evenemang skall innehålla fullständig information vid ansökning. För tävling finns, för den som undrar, information i FSF:s tävlingsregler på FSF s hemsida. 

Vad gäller kategorisering av event används den klass de tillhör. För meeting och läger där syftet är mot en klass och arrangeras av klassens aktiva märks de också med klassen medan generella evenemang utan anknytning till någon klass märks meeting. Det är innehållet i inbjudan som avgör om det är en tävling eller ej likt tidigare. 

Då modellsegelflyg.se är en nationell hemsida är alla godkända tävlingar sanktionerade och skall följa våra gemensam regler och stadgar.

 

Gott nytt år!

 

mvh Conny och Thomas

 

F5J Avrundan

2022-09-25 09:12 av Magnus Hedlund 

Årets sista F5J tävling på Toppfältet samlade 11 deltagare som tampades om äran att få stå överst på pallen.
Molningt väder till en början, sedan kom lite sol fram, men till största delen molningt. Svag termik fanns i det absolut vindstilla till nästan vindstilla vädret. Det handlade mycket om att flyta omkring på minsta sjunk och utnyttja den vertikala rörelsen som fanns i luften. Inte ofta våra tävlingar bjuder på så vindstilla väder.
Stefan Revestam tog välförtjänt första platsen. Följt av Magnus Hedlund och Peter Jubel. Peter Jubel tog dessutom hand om totalsegern i F5J Cup 2022.
                      2:a Magnus      1:a Stefan         3:a Peter         

 

 

SM F5J 2022

2022-09-19 16:00 av Stefan Hertz 

SM i F5J avhölls 17-18 September i Gråbo.

 

SM:et hölls som ett öppet mästerskap, vilket innebär att utländska deltagare var välkomna.

 


SM pallen: 2:a Stefan Wickelgren; 1:a Stefan Hertz; 3:a Peter Jubel

 


Open SM pallen: 2:a Otto Jäger; 1:a Stefan Hertz; 3:a Stefan Wickelgren

 

SM F3K 2022

2022-09-12 19:55 av Håkan Sjöberg 

Svenska mästerskapen i F3K avgjordes under helgen i Norberg.

 

 

1:a Håkan Sjöberg

2:a Anders Henriksson

3:a Sören Svantesson

 

Silver på F5J EM för Sverige

2022-09-02 10:41 av Stefan Hertz 

Stor framgång för svenska laget under EM i F5J.

Laget lyckades att ta ett silver i lagtävlingen, med starka flygningar under hela tävlingen.

 

Alla svenskar var och hög på toppen hela EM i den otroligt jämna tävlingen. Lennart lyckades bäst och gick till final, och tog där en 14:e plats.

Stefan W slutade på 17:e plats och Stefan Hertz på 19:e plats.

73 deltagare från 25 nationer.


 

 
Fler nyheter
Inloggning
SMFF-nr:
Lösenord:

Tävlingskalendern på modellsegelflyg.se består av sanktionerade tävlingar. Regelverk kring dessa hittas på modellflygförbundets hemsida.

https://www.modellflygforbund.se/grenar/modellflyg/SMFF/tavlingar--rekord/tavlingsregler