Senaste artiklar
Senaste album

modellsegelflyg.se drivs under Sveriges Modellflygsförbund (SMFF). Sidan är ett resultat av (tidigare) UO-segels arbete för att attrahera fler till en rolig, stimulerande och utvecklande hobby. Syftet med sidan är att främja svenskt modellsegelflyg på alla plan - från nybörjare till tävlingsflygare på elitnivå. I dagsläget administreras större delen av sidan genom SMFF:s grenspecialister inom segelflyg.

SM F3K Brännebrona

2017-08-21 20:50 av Stefan Hertz 

Årets SM är avklarat. Det är helt klart att man känner sig lite stolt efter att ha jobbat med återväxten i flera år och nu så verkar det äntligen tagit lite fart. Hela 19 deltagare ställde upp och även att det var blåsigt coh regningt, så var det bara glada miner och dom allra flest fullföljde tävlingen på ett bra sätt. Kul också att några piloter gjorde sin tävlingsdebut inom F3K på denna tävling. Man kan inte annat än att imponeras över vårt Oldboysgäng som är med och flyger och gör det med bravur, härligt.


Per Findahl 2:a plats, Håkan Sjöberg 1:a plats, Nerijus Kvilius 3:e plats

 Sportsman:
Peter viman 2:a plats, Nerijus Kvilius 1:a plats, Peter Elvingson 3:e plats.
 

 

VM F3B 2017 Jesenik

2017-08-18 15:41 av Joakim Ståhl 


Racing Department - tidig morgon, fintrimning

Svenska laget kämpade i alpin terräng där höjden över havet och det stundom mycket varma vädret visade att en del settings inte var optimala. Trots det svåra läget som uppdagades efter hand kom laget på en hedrande femte plats med Joakim som 9:a individuellt. Jack hade högst poäng i termikmomentet av alla i startfältet, många förlorade poäng i termiken denna gång. Glädjande var också Joakim som var 5:a i speedlistan totalt.

Framgångsstötar fanns och flera flygningar med taktiska verk som ledde till seger, Thomas distansvinster är sådana och max i termik med kyliga avslutningar på låg höjd.

 

 

F3K VM 2017 i Ukraina

2017-08-09 16:52 av Stefan Hertz 

Det svenska laget gjorde en bra insats på VM med en 4:e plats i lag.
Laget låg hela tiden uppe bland topplagen och visade att vi fortfarande hör hemma i världseliten.

Dom individuella placeringarna blev Stefan:15; Per 26 och Mattias 31.

För kompletta resultat: http://wch2017.f3k.in.ua/


Per Findahl, Stefan Wahlberg, Mattias Hammarskiöld och Jonas Blomdahl
 

 

 

EPIC F3B HERRLJUNGA

2017-07-11 19:18 av Jack Björnberg Krantz 

Återigen blev tävlingen i Herrljunga minnesvärd. Nya personbästa sattes i speeden och flygtiden i termik-momentet var svår att fylla. Tävlingen var spännande hela vägen. Det var tight i toppen, nedan ser ni prispallen.

2:a Jack Björnberg        1:a Joakim Ståhl        3:a Patrik Johansson

 

 

Rommekastet 2017

2017-07-09 21:09 av Stefan Hertz 

Rommekastet F3K har gått av stapeln.

Kul att se lite nya ansikten på prispallen, bådar gott för framtiden.


Stefan Andersson RFK Ikaros 2:a; Per Findahl Norberg 1:a; Nerijus Kvilius RFK Ikaros

 
Fler nyheter
Inloggning
SMFF-nr:
Lösenord:

Då det kommit vissa frågor angående sanktionering av tävling samt tävlingslicenser vill vi upplysa om att alla tävlingar i kalendern är sanktionerade av SMFF och kräver tävlingslicens av samtliga deltagare enligt SMFF:s stadgar och beslutande organ.