Senaste artiklar
Senaste album

modellsegelflyg.se drivs under Sveriges Modellflygsförbund (SMFF). Sidan är ett resultat av (tidigare) UO-segels arbete för att attrahera fler till en rolig, stimulerande och utvecklande hobby. Syftet med sidan är att främja svenskt modellsegelflyg på alla plan - från nybörjare till tävlingsflygare på elitnivå. I dagsläget administreras större delen av sidan genom SMFF:s grenspecialister inom segelflyg.

modellsegelflyg.se har öppnat!

2005-12-16 15:00 av Henrik Carlsson 
Så var det äntligen dags. Efter mycket blod, svett och tårar står sidan klar. Den stora styrkan med modellsegelflyg.se är att så gott som hela sajten går att redigera via ett administrationsgränssnitt. Det innebär skribenter runt om i Sverige kan själva lägga in nyheter (som denna), artiklar och ansvara för olika avdelningar.
 
Tanken är att genom en nationell bevakning av segelflyg-scenen kunna leverera läsvärt material snabbare och i större utsträckning än vad som tidigare varit möjligt.
 
För den teknikintresserade kan jag nämna att sidan är utvecklad i den rykande färska tekniken ASP.NET 2.0 från Microsoft. Hemsidan är placerad på en server hos Leon Graffiti i Norrköping.
 
Framöver kommer fler funktioner att dyka upp. Bland annat är ett bildgalleri på gång, där vem som helst kommer kunna dela med sig av sina foton.
 
Det har varit kul att tillsammans med Jonas Blomdahl och Mattias Hammarskiöld bolla idéer om hur sidan bör vara utformad. Innehåll, struktur, funktionalitet, rättigheter osv osv. Det här är resultatet. Ett projekt att bygga vidare på, men med en stabil grund att stå på.
 
/Henrik Carlsson - Webmaster
 

Retriever till vinschen

2005-12-14 07:51 av Mattias Hammarskiöld 

Är du trött på att spendera mycket tid med att hämta linan efter varje start tycker jag du ska titta på den här sidan.

 

http://www.handsfreeretriever.com

 

En retriever till vinschen kanske inte är något för varje användare men något som kan snabba upp tempot på klubbtävlingar etc.

 

/Mattias Hammarskiöld

 

PCM, IPD, dubbel-super?

2005-12-13 18:37 av Stefan Hertz 

Vad betyder detta? Hur funkar de olika mottagarna?
Owe Fransson har här förklarat hur det funkar.

/Stefan Wahlberg

 

Lite gamla racinggrejor

2005-12-13 18:19 av Stefan Hertz 

Lite letande hemma på datorn resulterade i en del gamla checklistor, träning för F3B samt några enkla tabeller för att kolla roderutsalget.
Läs mer här

/Stefan Wahlberg

 

Zirbel

2005-12-12 16:41 av Stefan Hertz 

Hittade denna handluns på nätet.
En tysk kille som gjort en egen modell.
Den ser rätt cool ut.

 

/Stefan Wahlberg

 
Fler nyheter
Inloggning
SMFF-nr:
Lösenord:

Då det kommit vissa frågor angående sanktionering av tävling samt tävlingslicenser vill vi upplysa om att alla tävlingar i kalendern är sanktionerade av SMFF och kräver tävlingslicens av samtliga deltagare enligt SMFF:s stadgar och beslutande organ.