Senaste artiklar
Senaste album

modellsegelflyg.se drivs under Sveriges Modellflygsförbund (SMFF). Sidan är ett resultat av (tidigare) UO-segels arbete för att attrahera fler till en rolig, stimulerande och utvecklande hobby. Syftet med sidan är att främja svenskt modellsegelflyg på alla plan - från nybörjare till tävlingsflygare på elitnivå. I dagsläget administreras större delen av sidan genom SMFF:s grenspecialister inom segelflyg.

Förlängning av indragna sanktioner

2021-03-30 18:43 av Thomas Johansson 

Flygsportförbundet har förlängt de indragna sanktionerna till 26 Juni och återkommer med ny information om vad som händer därefter senast 15 Juni. Ta gärna del av informationen på FSF s hemsida: https://www.flygsport.se/Nyheter/Flygsportnyheter/indragnatavlingssanktionerstrackersigovermidsommar/

Därav kommer kalendern ligga kvar i nuvarande status för att göra omplanering när tiden medger så smidig som möjlig.

 

Mvh Conny, Stefan och Thomas

 

Ny info om tävlingskalender 2021

2021-02-20 15:22 av Thomas Johansson 

Baserat på nuvarande rekomendationer gällande Covid-19 från folkhälsomyndigheten har flygsportförbundet beslutat att inte sanktionera tävlingar före 15 april 

https://www.flygsport.se/Nyheter/Flygsportnyheter/indragnatavlingssanktioner/

Ny info förväntas senast 1a april och därför kommer kalendern ligga kvar som icke godkänd fram tills våra aktiviteter inte längre avråds.

 

Mvh Conny, Stefan och Thomas

 

Mer info om tävlingskalender 2021

2020-12-14 10:32 av Thomas Johansson 

Osäkerheten inför nästa säsong är som det flesta nog förstår hög och vad som kommer hända kan vi i nuläget inte veta på grund av den pågående pandemin. Förhoppningsvis är ni alla vid god hälsa och det är ändå det viktigaste. 

Som tidigare kommuncierats skall alla ansökningar av tävlingar var gjorda till 15 februari. Givetvis kan vi senare behöva justera kalendern på grund av rådande läge. Dock vill vi ändå ha in alla ansökningar så det finns möjlighet för arrangörer och deltagare att förbereda sig.

Flygsportförbundet har minskat ansökningstiden för SM till 1 månad innan arrangemanget som ett minimum för att kunna anmäla tävlingen till dopingorganisationen mm.

Som vanligt gäller att tävlingar och evenemang skall innehålla fullständig information vid ansökning. För tävling finns, för den som undrar,information i FSF:s tävlingsregler. 

Vad gäller kategorisering av event används den klass de tillhör. För meeting och läger där syftet är mot en klass och arrangeras av klassens aktiva märks de också med klassen medan generella evenemang utan anknytning till någon klass märks meeting. Det är innehållet i inbjudan som avgör om det är en tävling eller ej likt tidigare. 

Då modellsegelflyg.se är en nationell hemsida är alla godkända tävlingar sanktionerade och skall följa våra gemensam regler och stadgar.

 

God jul och Gott nytt år!

 

mvh Conny, Stefan och Thomas

 

Information F5J

2020-12-15 23:10 av Magnus Hedlund 

Följande presentation innehåller en del matnyttig information kring F5J.

Dessutom avslutas den med en del intressanta länkar där Joe Wurts berättar en hel del om termik mm.

Modellsegelflyg--F5J.pdf

 

Tävlingskalender 2021

2020-11-07 16:27 av Thomas Johansson 

I år blir det några nyheter inför säsongen 2021. 

Dels har flygsportförbundet ökat sina krav map rapport av våra tävlingar. Det innebär att det är extremt viktigt att arrangörer av tävlingar rapporterar sina resultat skyndsamt efter avslutad tävling. De tävlingar som varit under 2020 som i nuläget saknar resultat behöver raporteras så snart som möjligt. 

Nästa nyhet är att flygsportförbundet vill ha in information om SM tävlingar senast sista februari. Därför kommer vi flytta sista datum att anmäla event i kalendern till 15 februari. 

Som vanligt bör nödvändig info finnas med i de events som anmäls. 

 

// Conny, Stefan och Thomas

 
Fler nyheter
Inloggning
SMFF-nr:
Lösenord:

Tävlingskalendern på modellsegelflyg.se består av sanktionerade tävlingar. Regelverk kring dessa hittas på modellflygförbundets hemsida.

https://www.modellflygforbund.se/grenar/modellflyg/SMFF/tavlingar--rekord/tavlingsregler