Senaste artiklar
Senaste album

modellsegelflyg.se drivs under Sveriges Modellflygsförbund (SMFF). Sidan är ett resultat av (tidigare) UO-segels arbete för att attrahera fler till en rolig, stimulerande och utvecklande hobby. Syftet med sidan är att främja svenskt modellsegelflyg på alla plan - från nybörjare till tävlingsflygare på elitnivå. I dagsläget administreras större delen av sidan genom SMFF:s grenspecialister inom segelflyg.

F3J VM 2024 arrangeras av Norge

2023-05-05 13:00 av Magnus Hedlund 
 

DM F5J Västra Götaland 2023

2023-04-24 11:35 av Stefan Hertz 

DM i F5J hölls i Gråbo den 15:e April.

Kyligt och kallt på morgonen, men med lite värme från Gråbos nya fina klubbstuga, så var det bara att köra på.


Ett härligt glatt gäng som deltog.

 

Efter lunchen så kom solen fram och det blev några riktigt härliga termikblåsor att jaga.

 

Vinnare blev Stefan Hertz, före Stefan Wickelgren och Henrik Karhusaari


 

 

Tävlande piloters ålders- och geografisk fördelning

2023-02-10 10:56 av Anders Kihlström 

Jag lade in några bilder under "Artiklar", något att kanske fundera kring.

"Ålders- och geografisk fördelning av piloter i segelklasserna".

 

 

Tävlingskalender 2023

2022-12-29 19:25 av Thomas Johansson 

Tävlingskalendern för 2023 har readan börjat fyllas med arrangemang från några klasser vilket är glädjande. För er som tänkt arrangera en nationell tävling och ännu inte lagt in den i kalendern är det dags att göra det i början på året. Ansökningar av tävlingar skall vara gjorda till 15 februari för att vi skall kunna möta flygsportförbundets deadline.

F3K har i nuläget ingen GS, givetvis är ändå tävlingar önskvärda och völlkomna. Klassen behöver dock en GS för att bedriva en vettig verksamhet.

Som vanligt gäller att tävlingar och evenemang skall innehålla fullständig information vid ansökning. För tävling finns, för den som undrar, information i FSF:s tävlingsregler på FSF s hemsida. 

Vad gäller kategorisering av event används den klass de tillhör. För meeting och läger där syftet är mot en klass och arrangeras av klassens aktiva märks de också med klassen medan generella evenemang utan anknytning till någon klass märks meeting. Det är innehållet i inbjudan som avgör om det är en tävling eller ej likt tidigare. 

Då modellsegelflyg.se är en nationell hemsida är alla godkända tävlingar sanktionerade och skall följa våra gemensam regler och stadgar.

 

Gott nytt år!

 

mvh Conny och Thomas

 

F5J Avrundan

2022-09-25 09:12 av Magnus Hedlund 

Årets sista F5J tävling på Toppfältet samlade 11 deltagare som tampades om äran att få stå överst på pallen.
Molningt väder till en början, sedan kom lite sol fram, men till största delen molningt. Svag termik fanns i det absolut vindstilla till nästan vindstilla vädret. Det handlade mycket om att flyta omkring på minsta sjunk och utnyttja den vertikala rörelsen som fanns i luften. Inte ofta våra tävlingar bjuder på så vindstilla väder.
Stefan Revestam tog välförtjänt första platsen. Följt av Magnus Hedlund och Peter Jubel. Peter Jubel tog dessutom hand om totalsegern i F5J Cup 2022.
                      2:a Magnus      1:a Stefan         3:a Peter         

 

 
Fler nyheter
Inloggning
SMFF-nr:
Lösenord:

Då det kommit vissa frågor angående sanktionering av tävling samt tävlingslicenser vill vi upplysa om att alla tävlingar i kalendern är sanktionerade av SMFF och kräver tävlingslicens av samtliga deltagare enligt SMFF:s stadgar och beslutande organ.