Senaste artiklar
Senaste album

modellsegelflyg.se drivs under Sveriges Modellflygsförbund (SMFF). Sidan är ett resultat av (tidigare) UO-segels arbete för att attrahera fler till en rolig, stimulerande och utvecklande hobby. Syftet med sidan är att främja svenskt modellsegelflyg på alla plan - från nybörjare till tävlingsflygare på elitnivå. I dagsläget administreras större delen av sidan genom SMFF:s grenspecialister inom segelflyg.

Lite gamla racinggrejor

2005-12-13 18:19 av Stefan Hertz 

Lite letande hemma på datorn resulterade i en del gamla checklistor, träning för F3B samt några enkla tabeller för att kolla roderutsalget.
Läs mer här

/Stefan Wahlberg

 

Zirbel

2005-12-12 16:41 av Stefan Hertz 

Hittade denna handluns på nätet.
En tysk kille som gjort en egen modell.
Den ser rätt cool ut.

 

/Stefan Wahlberg

 

Kalender 2006

2005-12-12 08:46 av Jonas Blomdahl 
Under rubriken kalender kommer vi att lägga upp samtliga sanktionerade evenmang för 2006.
 
Allt efter som tävlingarna genomförs kommer resultat och reportage, i de fall de finns, att länkas från kalendern.
 

Resultat 2005

2005-12-12 08:43 av Jonas Blomdahl 

Nästa samtliga resultat för 2005 finns nu i vår databas! Se här. För 2005 saknas idag resultat från 5 tävlingar.

Resultaten finner du under rubriken kalender ovan.
 
Vi är också intresserade av resultat från tidigare säsonger, då vi har för avsikt att lägga ut inkomna resultat allt efter som dom kommer in.
 
 

Nybörjar DLG

2005-12-12 08:20 av Stefan Hertz 

I ett försök att få min äldste son intresserad av modellflyg, så har jag inhandlat en Mini Kis (en enkel DLG modell med bara höjd och sida).
Vi har varit ute 2 gånger tidigare och det gick väl lite sisådär dom gångerna. Nu har det säkert inte varit något fluget under minst 1 månad, men igår så var vi ute igen! Jag var lite orolig eftersom det blåste en del, men snacka om att blev förvånad!!! Calle styrde modellen alldeles förträffligt utan några större problem och när jag berömde honom så kommenterade han bara framstegen med att han kom ihåg vad jag sade till honom förra gången :-)

Helt klart en bra modell att börja med, stryktålig och lätt. Känns också som om 8 år är en bra ålder att starta med modellflyg.
Mer info finns på F3K.se

/Stefan Wahlberg

 
Fler nyheter
Inloggning
SMFF-nr:
Lösenord:

Då det kommit vissa frågor angående sanktionering av tävling samt tävlingslicenser vill vi upplysa om att alla tävlingar i kalendern är sanktionerade av SMFF och kräver tävlingslicens av samtliga deltagare enligt SMFF:s stadgar och beslutande organ.