Senaste artiklar
Senaste album

modellsegelflyg.se drivs under Sveriges Modellflygsförbund (SMFF). Sidan är ett resultat av (tidigare) UO-segels arbete för att attrahera fler till en rolig, stimulerande och utvecklande hobby. Syftet med sidan är att främja svenskt modellsegelflyg på alla plan - från nybörjare till tävlingsflygare på elitnivå. I dagsläget administreras större delen av sidan genom SMFF:s grenspecialister inom segelflyg.

VM F3J

2014-07-15 12:44 av Thomas Johansson 

Just nu pågär världsmästerskapen i F3J i Slovakien. Följ det svenska lagets framgångar på den officiella sidan där resultat kan hittas.

De svenska piloterna är: Magnus Hedlund, Conny Ulvestaf och Lennart Arvidsson.

 

SM i F3K avgjord

2014-07-07 15:24 av Håkan Sjöberg 

Spännande väder under helgen. Varmt och fuktigt på lördag och något behagligare på söndag med utmanande vindar. Mattias har gått starkt under säsongen och tar förstaplatsen, Jonas Blomdahl tvåa och undertecknad trea. Därmed är uttagningen till landslaget klar.

 
 

 

Mattias vinner världscuptävling i Polen

2014-05-26 20:45 av Håkan Sjöberg 

Imponerande!

 

Med knapp marginal hinner vi ifatt färjan i Gedser genon att vattenplana in på däck. Vi anländer till flygfältet på kvällen strax innan åskovädret drar igång. Ett fantastiskt flygfält med en mängd olika aktiviteter. Bra väder men tidvis riktigt utmanande förhållanden. Mattias segrar, Jonas blomdahl: 11 och jag: 21.

  

 

Segelflygmeeting och AGL Master

2014-05-26 19:19 av Joakim Ståhl 

Kommande helg så arrangerar AGL segelflygmeeting och AGL Master på Brattforshedens flygfält.


Anmälningstiden är förlängd till den 28 maj (onsdag) för AGL Master som går av stapeln på lördag, brefing 8.30 första start 9.00.
Övriga dagar från torsdag till söndag så tränar vi i konsten att hitta termiken eller flyga fort i bana samt att trimma planen med hjälp av våra egna VM-piloter.


På torsdag kväll så kommer Joakim Ståhl att hålla ett miniseminarium om konsten att trimma planen samt att ge oss andra goda råd, allt för att vi andra ska få en möjlighet att utvecklas. Seminariet kommer att hållas i samband med vår grillafton.


Hjärtligt välkommna,
Bjarne

 

F5J Toppfältet

2014-05-17 21:41 av Magnus Hedlund 


                   3. Magnus            1. Jonas                2. Stefan

 

 
Fler nyheter
Inloggning
SMFF-nr:
Lösenord:

Då det kommit vissa frågor angående sanktionering av tävling samt tävlingslicenser vill vi upplysa om att alla tävlingar i kalendern är sanktionerade av SMFF och kräver tävlingslicens av samtliga deltagare enligt SMFF:s stadgar och beslutande organ.