Senaste artiklar
Senaste album

modellsegelflyg.se drivs under Sveriges Modellflygsförbund (SMFF). Sidan är ett resultat av (tidigare) UO-segels arbete för att attrahera fler till en rolig, stimulerande och utvecklande hobby. Syftet med sidan är att främja svenskt modellsegelflyg på alla plan - från nybörjare till tävlingsflygare på elitnivå. I dagsläget administreras större delen av sidan genom SMFF:s grenspecialister inom segelflyg.

Ålleberg bytesmarknad 27:e oktober byter lokal

2007-10-09 22:33 av Henrik Carlsson 
Rolf Maier låter meddela att kommande Höstbytesmarknad (lördag 27:e oktober) byter lokal ifrån Folkets Park till Medborgarhuset i Centrala Falköping som ligger alldeles vägg-i-vägg med Nya Falköpings Hotel.
 
Ytmässigt så är båda platserna likvärdiga med skillnad att det går plats fler bord i "Medis" samt så har vi bättre kiosk förutsättningar här och trivsammare lokal. Så det är bara till det bättre.
 
Plus, att vi kan nu erbjuda alla säljare att komma redan på fredag kväll och plocka upp sina modeller/tillbehör i lugn o. ro utan stress! Vi disponerar lokalen under fredag från 18:00 till 22:00. Lördag ifrån 07:00 till 18:00.
 
Insläppet för publik blir som tidigare kl 10:00 och är fortfarande GRATIS.
 
Till alla säljare som bokat bord delar vi ut 2st Gratis Fika (säljare + 1 medhjälpare)
 
Vi kommer att skylta upp vägen för dom som inte är hemma geografiskt i Falköping. Kort så ligger Medis alldelles intill Odenhallen som man passerar vid infarten till stan.
 

Nacksvinget F3K

2007-10-04 07:57 av Stefan Hertz 

Årets sista tävling i F3K har gått av stapeln.

Stefan Wahlberg vann före Andreas Karlsson och Peter Jubel.

 

Reportage

 

Bilder: Andreas Karlsson

 

Sverigecupen F3K 2007

2007-10-04 07:53 av Stefan Hertz 

Sverigecupen för 2007 är avgjord. 35 deltagare är en helt OK siffra.

 
Peter Jubel vann cupen i år och man kan nog lugn säga att Peter dominerade säsongen.
Övriga toppnamn är kända sedan tidigare. Det man också ser är att det krävs toppresultat för att placera sig bland dom bästa. Kul också att se att bäste sportsman flygare kom så högt som en 7:e plats i totalcupen.
 
Sportsmancupen, som kördes för första gången, får ses som en stor framgång. Jag tror detta är ett bra sätt att få med dom som vill börja tävla samt dom som tar tävlandet med ro och inte satsar fullt ut, utan mest är med för att det är skoj.
24 deltagare i sportsman under året bäddar för en bra återväxt inom grenen.
Andreas Karlsson knep sportsmantiteln i år och Andreas lyckades även med bedriften att kvala ur sig ur sportsmanklassen redan första året, strongt gjort. Johan Sjöborg knep den andra platsen och Johan har gjort en bra säsong och fortsätter han i samma spår 2008 så finns risken att även han kvalar ur sig ur sportsman.
 
 
 
 

Herrljunga F3B-T flyttad

2007-10-01 22:36 av Henrik Carlsson 
Sören Svantesson låter meddela att Herrljunga F3B-T är flyttad till den 7:e oktober.
 

Reslutat SM F3F 2007

2007-09-27 21:28 av Henrik Carlsson 
SM i F3F flögs i helgen. Den som drog det längsta strå't var Robert Hollsten.
 
Fullständiga resultat: Resultat_SM_F3F_07_Ystad.xls
 
Resultaten inskickade av Rolf Maier, ÅMFK.
 
 
 
Fler nyheter
Inloggning
SMFF-nr:
Lösenord:

Då det kommit vissa frågor angående sanktionering av tävling samt tävlingslicenser vill vi upplysa om att alla tävlingar i kalendern är sanktionerade av SMFF och kräver tävlingslicens av samtliga deltagare enligt SMFF:s stadgar och beslutande organ.