Senaste artiklar
Senaste album

modellsegelflyg.se drivs under Sveriges Modellflygsförbund (SMFF). Sidan är ett resultat av (tidigare) UO-segels arbete för att attrahera fler till en rolig, stimulerande och utvecklande hobby. Syftet med sidan är att främja svenskt modellsegelflyg på alla plan - från nybörjare till tävlingsflygare på elitnivå. I dagsläget administreras större delen av sidan genom SMFF:s grenspecialister inom segelflyg.

Vercelli Euro-tour F3K

2012-04-01 20:50 av Stefan Hertz 

Senaste nytt.

Svenska gänget tar storslam i Italien.

Mattias knep segern, Jonas B tog 3:e platsen och Sören den 7:e.

Ritkigt bra gjort. Bådar gott inför säsongen.

 

Sverigecupen - F3J [vinsch]

2012-04-01 15:09 av Magnus Hedlund 

 

   Denna säsong kommer det att anordnas sex stycken deltävlingar

   i Sverigecupen - F3J [vinsch] för radiostyrt modellsegelflyg.

   Det är med stor glädje vi detta år hälsar Arboga Flygklubb välkomna 

   som ny arrangör av två deltävlingar.

      För mer info: Länk

 

F3J - Cypern

2012-03-17 20:56 av Magnus Hedlund 

Tävlingssäsongen för F3J har börjat nere i Europa och Lennart Arvidsson från Sverige deltar denna helg i en F3J tävling på Cypern.

Det är 48 piloter från 13 länder som är med, bla Joe Wurts från Nya Zeeland. Han är inbjuden av Turkiet och kommer efteråt att hjälpa det turkiska landslaget med träningen inför VM i Sydafrika. Nästa månad åker det turkiska landslaget på en veckas träningsläger i Sydafrika för att förbereda sig inför VM. De är regerande Europamästare i lag från förra säsongen.

Leder tävlingen efter första dagen gör Philip Kolb, som numera bor i Turkiet och även tävlar för dem på Eurotouren. Jo Grini, Norge är trea.

Larry Jolly, USA är fyra. Joe Wurts ligger sexa, 183 poäng efter täten.

Lennart är på 18 plats efter fem omgångar, och så här rapporterar han efter första dagen:

- Tävlingen idag har varit minst sagt chansartad. Det har blåst 10-12m/s. Tävlingen stoppades ett tag då det blåste för mycket.

Jag hoppas att vi kan flyga fler grundomgångar imorgon så att vi får räkna in en strykomgång. Jag har en 300-poängare som jag behöver få bort.

 

Söndag innebar lugnare väder, med endast två ytterligare grundomgångar, så det blev totalt sju omgångar innan final.
Ingen strykomgång och Lennart avancerade upp till plats 16.

Vann gjorde P. Kolb. Bland de nio främsta piloterna i finalen var åtta länder representerade.

1. Philip Kolb, TUR

2. Larry Jolly, USA

3. Thomas Rossner, GER

  6. Jo Grini, NOR

  7. Joe Wurts, NZL

 

 

Tävlingar 2012

2012-03-01 22:15 av Thomas Johansson 

De flesta tävlingar inför 2012 är nu godkända och vi har alla ett glädjande stort utbud av tävlingar att välja mellan under kommande säsong. Ett fåtal saknar fortfarande info om kostnad, tider eller på vilket fält tävlingen går och är därför ej godkända ännu. I höst efter sista tävlingen i F3K kommer ett ting att hållas, plats och datum är ej bestämt ännu, men information kommer komma ut under sommaren. Tävlingarna i F3J har godkänts under samråd med Conny Ulvestaf som är ny GS i F3J, även där kommer ett ting att hållas under hösten.

/Thomas och Conny

 

Tävlingskalender 2012

2011-11-15 19:33 av Thomas Johansson 

För de flesta börjar nog säsongen 2011 gå mot historeböckerna och fokus riktas mot nästa år, dvs säsongen 2012. Redan nu har de första eventen inför 2012 börjat att dyka upp som ansökningar i kalendern vilket är mycket glädjande. Precis som förra året skall tävlingar vara ansökta innan sista februari och kalendern godkänd tills mitten på mars. Kom ihåg att fylla i nödvändig information såsom plats, starttid, anmälningsavgift mm så att säsongen 2012 blir lika bra som 2011.

mvh Thomas J

 
Fler nyheter
Inloggning
SMFF-nr:
Lösenord:

Tävlingskalendern på modellsegelflyg.se består av sanktionerade tävlingar. Regelverk kring dessa hittas på modellflygförbundets hemsida.

https://www.modellflygforbund.se/grenar/modellflyg/SMFF/tavlingar--rekord/tavlingsregler