Senaste artiklar
Senaste album

modellsegelflyg.se drivs under Sveriges Modellflygsförbund (SMFF). Sidan är ett resultat av (tidigare) UO-segels arbete för att attrahera fler till en rolig, stimulerande och utvecklande hobby. Syftet med sidan är att främja svenskt modellsegelflyg på alla plan - från nybörjare till tävlingsflygare på elitnivå. I dagsläget administreras större delen av sidan genom SMFF:s grenspecialister inom segelflyg.

Tävlingskalendern för 2014

2014-03-19 10:39 av Thomas Johansson 

Flertalet av tävlingarna är nu godkända inför säsongen 2014. De återstående behöver kompleteras med ytterligare info, men när det är gjort har vi en välfylld och spännande kalender för segelflyg att välja ifrån. Jag vill önska alla en lyckosam säsong vare sig ni är nybörjare eller regerande mästare, och samtidigt fresta med en höstbild! från ca 30 graders värme och termikmästerskapen från västra Australien som jag bevittnade i lördags. Snart är det vår och sommar även i Sverige!

 


Termiktävling KAMS field, Perth 14-03-15
 

/Thomas

 

Tävlingskalendern

2014-02-18 14:26 av Thomas Johansson 

Nu börjar det ljusna ute och jag förstår att många av er börjar fundera på att ta sig ut till fältet. Våren och kommande flygsäsong närmar sig med stormsteg och tävlingskalendern börjar fyllas. Precis som förra året gäller att alla tävlingar skall finnas på plats i kalendern med fullständig info innan februari är slut. Detta för att alla skall få en så bra möjligheter som möjligt att planera ledigheter mm inför flygsäsongen. Kalendern kommer sedan gås igenom och godkännas tills mitten av mars.

Fram tills det verkligen drar igång önskar jag alla lycka till med de sista förberedelserna inför säsongen!

 

VM F3J 2014 i Slovakien (Martin)

2014-02-11 22:46 av Magnus Hedlund 

13-20 juli 2014

Pilot:                   Lennart Arvidsson

Pilot:                   Conny Ulvestaf

Pilot:                   Magnus Hedlund

 

Närmast på agendan, som förberedelse inför VM, står

träningsläger på Norra Cypern med avslutande tävling

sista veckan i mars.

Därefter deltagande i, som enda inbjudna landslag,

Tyska mästerskapen - F3J i maj.

 

Framgångar i München (uppdaterad)

2013-09-30 10:44 av Joakim Ståhl 

Ett kvitto att vi närmar oss toppskiktet i F3B fick vi i helgen genom Pasis 10:e plats (90-tal startande). Thomas har också goda resultat så när som  på en speed. Bjarne höjer sin ribba för var tävling. 

 

Uppdaterade nyheter:
Thomas hade två bomsvängar i speeden, första och tredje omgången. Ny trim under utprovning som behöver friseras en aning. Thomas missade endast en sträcka i distansen räknat på alla fyra omgångarna.  Ett kraftigt sjunk de första två sträckorna resulterade i 50 m höjdförlust. Han flög mot storheterna Böhlen och Pölzl, vilket ger goda signaler att vår teknik inte alls är pjåkig, utan bra.
Pasi missade två sträckor mot Jens, antagligen väderkänning som avgjorde. Synd, Pasis placering hade lyfts rejält om han fixat lika med Jens.
Pasi (han var snabbast av di svenske) var 1,26 s efter artificielle vinnaren i snitt för de fyra speedarna. Rejält lyft mot VM vilket är härligt att se. Pasis snitt var 15,75 s. Vinnarsnittet 14,49 s. För att ge en bild av vad det handlar om så befinner sig Pasis maskin drygt 56 m från A-linjen när vinnarsnittsmaskinen går i mål. Vinnaren Martin Herrig hade snittet 14,69 s. Här blir snittdiffen 1,06 s och Martin blir ca 48 m före i mål. Hur hittar vi drygt 50 meter, se nedan!


SÄSONGMJUKSTART 2014
Som Segelansvarig i Ikaros vill jag gärna bjuda in till brainstorming om bland annat speed på lördagen efter Ikaros Cup V, Knäppflyget och grill. Alltså mjukstart av säsong 2014. Taktikspåneri om termikletande och Speed hitta de 50 metrarna med mera. Det är nämligen likartad strategi oavsett om du vill under 30 sekunder eller 15 i speed :-).
Inträde: inhandla en Team F3B t-shirt eller annan för kvällen lämplig gåva :-)

 

Masters 2013

2013-09-25 14:14 av Joakim Ståhl 

 
Sista deltävlingen avgjordes på klassisk F3B mark nämligen SAAB fältet i Arboga. 16 anmälda utmynnade i 14 startande som kämpade i ganska kluriga förhållanden.
Pasi Väisänen lyckades ro hem slutsegen endast 5 poäng före tvåan Joakim Ståhl. På tredjeplatsen återfinns Thomas Johansson som lyft sig rejält denna säsong. Resultat finner du under fliken Kalender. Fyra deltävlingar har ingått i Masters 2013:
Brattfors ALG Masters
SM F3B ALG GrandMaster
Skåne Cup Masters
Arboga Masters

 


Action..., Peter Viman spänner upp legenden Leif Pernstigs Ceres

 

 

 
Fler nyheter
Inloggning
SMFF-nr:
Lösenord:

Då det kommit vissa frågor angående sanktionering av tävling samt tävlingslicenser vill vi upplysa om att alla tävlingar i kalendern är sanktionerade av SMFF och kräver tävlingslicens av samtliga deltagare enligt SMFF:s stadgar och beslutande organ.