Senaste artiklar
Senaste album

modellsegelflyg.se drivs under Sveriges Modellflygsförbund (SMFF). Sidan är ett resultat av (tidigare) UO-segels arbete för att attrahera fler till en rolig, stimulerande och utvecklande hobby. Syftet med sidan är att främja svenskt modellsegelflyg på alla plan - från nybörjare till tävlingsflygare på elitnivå. I dagsläget administreras större delen av sidan genom SMFF:s grenspecialister inom segelflyg.

F3Bel - 2:a tävlingen 2011 (Boden)

2011-06-12 19:03 av Lars Olsson 

Tyvärr var manfallet stort vid årets andra F3Bel-tävling den 11 juni i Boden. Fem återbud gjorde att vi bara var tre stycken på startlinjen. Och till råga på allt fick Olaf Bröms ett elektroniskt fel och var tvungen att avbryta efter tre starter,vilket medförde att Peder Nordlöf och undertecknad bara flög två fulla omgångar.
 

Men vi hade mycket trevligt i det varma vädret
och Peter får nu ”känna flåset i nacken” från oss gamlingar.

 

Nästa tävling går i Luleå lördagen den 30/7.

 

Resultat:
1  Peder Nordlöf   5889 poäng
2  Lars Olsson      5860 poäng
3  Olaf Bröms       2533 poäng

 

/Lars Olsson

 

Upprampning mot VM i F3K

2011-06-05 15:37 av Mattias Hammarskiöld 

Förberedelserna mot VM i F3K går in i sin slutfas. I helgen tog vi i seniorlaget tillfället i akt och köra ett par heldagar på Arbogafältet. De här dagarna var de sista möjliga innan VM eftersom Arbogafältet intas av dam-VM i segelflyg ända fram till F3K VM börjar (läs mer här). De första ekipagen var redan på plats för träning men tack vare god vilja och kommunikation med arbogaklubben samsades vi om utrymmet. Mycket fokus lades på fintrimmning av nya modeller och givetvis på att lära oss hur och var termiken uppträder och förflyttar sig. Vi genomförde i stoleksordningen 35 omgångar på två dagar. 

Genrepet blir på Nackswinget nästa helg där vi kan få en genomkörare under tävlingspress. Ta gärna tillfället i akt och utmana och sparra laget i de sista förberedelserna. 

Fredagen bjöd på strålande sol och väldigt svag vind. Perfekta förhållanden för trimning och termikletande. Bitvis fick vi leta hål i det starka termiktäcket för att ta oss ner. Sören tex loopade sig upp i en termikblåsa efter att ha flugit ett par minuter på rygg i sökandet efter ny termik.

Sammanfattnigsvis kan jag säga att det var riktigt kul flygning och en bra genomkörare.

Tack Arboga flygklubb för gästfriheten.

 

Under helgen har också Juniorlaget genomfört en gemensam träning i Norberg tillsammans med juniorlaget i F1A under ledning av Pelle Findahl. Jag hoppas vi kan få en kort rapport om läget därifrån också.

 

Vi ses i Arboga.

Mattias Hammarskiöld (TM)

 

F3Bel - 1:a tävlingen 2011

2011-05-22 16:46 av Lars Olsson 

Lördagen den 14/5 gick årets 1:a F3Bel-tävling på Högheden i Älvsbyn. Tävlingsdagen bjöd på vackert väder, men en mycket kyttig vind. På startlinjen stod ”det gamla gänget” Olaf Bröms, Björn Lindgren och Lars Olsson tillsammans med ”F3Bel-nykomlingen” Peder Nordlöf.
 

Peder hade med sig ett hopplock av det som blev kvar av tre kraschade F3B-kärror från 1990-talet och efter mycket bekymmer fått maskinen klar kvällen innan tävlingen.
(se artikel: ”Från F3B till F3Bel”)

 

Tyvärr gjorde Olaf Bröms i ett tidigt stadium av tävlingen en olycklig utelandning och fick avbryta när ett vingstål gick av.

 

När tävlingen var över var ”de tre gamle” besegrade av ”ungdomen” som med en "otrimmad kärra" visade var skåpet skulle stå. Men det bör kanske påpekas att Peder varit/är Norrbottens bästa F3B-flygare.

 

            Summa  Poäng
Peder      8950      1000
Lars        8080        903
Björn      6818        762
Olaf        3363        376


Den 11/6 kör vi i Boden.
Då kanske det står åtta F3Bel-flygare står på startlinjen.

 

Här är några bilder tagna av Bo Häggkvist.

Termikstart


Olaf Bröms Toracaya

Björn Lindgren med Epsylon

A-porten

Lars, Peder och Björn har roligt i Distansen

Peder Nordlöfs "hopplock"

Lars Olsson med Big Ceres

Big Ceres i sitt rätta element

 

Fler bilder finns på Bo Häggkvist hemsida http://www.actionfoto.eu/

 

Nollåtta-cupen "Vårmötet"

2011-05-21 18:39 av Magnus Hedlund 

Conny Ulvestaf vinner Nollåtta-cupen på Toppfältet.

Resultat

 

Ikaros HLG open och Clinic

2011-05-11 22:02 av Mattias Hammarskiöld 

Artikel är under framtagning men ni kan kika på lite bilder under tiden.

 

Foto: Henrik Nilsson

 

Resultaten ligger under tävlingen och i sverigecup sidan.

Segrare blev återigen Jonas Blomdahl.

 

/Mattias

 
Fler nyheter
Inloggning
SMFF-nr:
Lösenord:

Då det kommit vissa frågor angående sanktionering av tävling samt tävlingslicenser vill vi upplysa om att alla tävlingar i kalendern är sanktionerade av SMFF och kräver tävlingslicens av samtliga deltagare enligt SMFF:s stadgar och beslutande organ.