Senaste artiklar
Senaste album

modellsegelflyg.se drivs under Sveriges Modellflygsförbund (SMFF). Sidan är ett resultat av (tidigare) UO-segels arbete för att attrahera fler till en rolig, stimulerande och utvecklande hobby. Syftet med sidan är att främja svenskt modellsegelflyg på alla plan - från nybörjare till tävlingsflygare på elitnivå. I dagsläget administreras större delen av sidan genom SMFF:s grenspecialister inom segelflyg.

Spring Race Camp 2020

2020-03-09 09:57 av Joakim Ståhl 

De senaste åren har vi kört lägret i Örebro, nyhet för i år är att Spring Race Camp arrangeras av Västerviks Modellflygklubb på Hultsfreds flygplats, ett superfält. Se kalendern för vidare information!

 

Tag med din favoritseglare och utmana dina kamrater :-)

 

Denna säsong är ämnet termikjakt, grunden till allt! Vi vänder oss till ett brett spann av RC-Seglare från 2-meters till Racingseglare a la multiuppgiftsmaskiner F3B och F3G = El F3B.

Fredag 20:00 kör vi huvudgenomgången i detta ämne. Ca en timme och sedan tas olika spörsmål upp. Notera att fredag morgon ges en snabb brief av delar från föredraget så vi kommer igång.

För att krydda termikflygandet sätter vi jämte F3B banan upp, säg tre F3-RES rep. Här kan vi vid lämpligt väder under helgen utmana varandra. Du som ej testat dessa intressanta seglare och klass är välkommen att prova. Antingen med egen 2-meters, Blue Phoenix funkar utmärkt eller provspaka någon av de nyare.

Fältet är stort så tveka inte att för dig ta med dina andra favoritseglare, exemelvis skalaseglare, vintage eller traditionella termikmaskiner.

 

Program:

Torsdag

Uppstättning av banor och flygning

Fredag

09:00 Briefing – Träning (banflygning, F3-RES utmaninagr etc)

20:00 Termikjakt: – Teori –Taktik – Anekdoter

Lördag

09:00 Briefing

09:30 – 17:00 Masters (termik- och speedmomentet)

19:30 – F3-RES utmaningar efter grillen

Söndag

09:00 Briefing - Träning

 

Tävlingskalender

2020-03-03 09:16 av Thomas Johansson 

Våren är närmare än vad snötäcket visar och förhoppnignsvis finns det ett antal modeller som behöver luftas för första gången ingom kort. Tävlingskalendern är nu godkänd och vi har ett stort antal evenemang att välja mellan. Värt att notera är att det också finns ett antal internationella evenemang som några planerar att besöka. Ni hittar alla dessa på FAIs hemida: FAI Events Calendar

F3B F3J F3F F3K F5J 

Contest calendar (bla för fler F5J)

Jag vill be alla arrangörer att fylla i sina resultat så fort som möjligt efter sina evenemamg så de blir publika och kan publiceras för omvärlden.

 

Tävlingskalender

2020-01-24 12:44 av Thomas Johansson 

Även om det är svårt att tro på många ställen i vårt land kommer snart "vintern" förvandlas till vår. Det innebär att det är dags att ansökna om era tävlingar för säsongen. Som vanligt gäller sista februari som dead line för att sen gås igenom av oss GS.

Det är också några tävlingar som saknar resultat rapportering. Ni som känner er träffade, se till att få in dem och alla bör hjälpas åt inför nästa säsong att rapportera kort efter tävlingen varit.

 

F3K Ting 2019

2019-10-28 18:57 av Stefan Hertz 

 

 

SM F3K 2019 Sliglandasnurren

2019-09-18 21:57 av Stefan Hertz 

SM i F3K är avslutat.

Trixiga förhållanden, men glada miner :-)

 


2:a Håkan Sjöberg, 1:a Per Findahl, 3:a Sören Svantesson

 
Fler nyheter
Inloggning
SMFF-nr:
Lösenord:

Då det kommit vissa frågor angående sanktionering av tävling samt tävlingslicenser vill vi upplysa om att alla tävlingar i kalendern är sanktionerade av SMFF och kräver tävlingslicens av samtliga deltagare enligt SMFF:s stadgar och beslutande organ.