Senaste artiklar
Senaste album

modellsegelflyg.se drivs under Sveriges Modellflygsförbund (SMFF). Sidan är ett resultat av (tidigare) UO-segels arbete för att attrahera fler till en rolig, stimulerande och utvecklande hobby. Syftet med sidan är att främja svenskt modellsegelflyg på alla plan - från nybörjare till tävlingsflygare på elitnivå. I dagsläget administreras större delen av sidan genom SMFF:s grenspecialister inom segelflyg.

Hand launch clinic och Ikaros HLG Open 2009

2009-04-21 08:12 av Jonas Blomdahl 

En härlig och rolig helg är tillända!

 

Trötta muskler samt vind och solpinat ansikte är något vi fått med oss. Naturligtvis fick vi också med oss en hel del tips och trix. Jag tror nog alla deltagare var nöjda med Clinicen, och förhoppningsvis så kommer många kunna använda sig av det dom lärt sig under denna säsong. Man skall passa på att ta såna här chanser när ca 75 års erfarenhet av modellflyg delar med sig av sina erfarenheter.

 

Resultat

 

/Stefan Wahlberg
 

 

Billingetrollet 2009

2009-04-19 10:25 av Henrik Carlsson 

"Under en strålande sol samlades 25 deltagare för att på klassisk mark avgöra årets Billingetrollet. Här på heden strax utanför Axevalla stod en gång flygets vagga i Sverige, här kunde man tidigt på 1900
talet se storheter såsom Gösta Von Porat och de andra grabbarna som har betytt så mycket för flygets utveckling i Sverige."

 

Läs hela artikeln av Arne Nohlberg: Billingetrollet 2009

 

Klargörande av nyliga ändringar

2009-03-21 21:41 av Leif Viskari 

Det har nyligen skett ändringar som är av vikt att poängteras.

 

Thomas Johansson ersätter Conny Ulvestaf som till förbundet föreslagen UO tillsammans med Conny Andersson.

 

Örebro Open har beviljats SM-status för F3B.

 

/Leif Viskari, UO Segel

 

Inför förbundsmötet, omval och nyval av UO.

2009-03-15 11:20 av Leif Viskari 

Det är snart dags för SMFF:s förbundsmöte. Inför detta möte har man tagit fram förslag på nya UO-medarbetare då undertecknad av flera skäl valt att avbryta sin tid som UO Segel ett år i förtid. De som kommer  förslås till nya UO-Segel på förbundsmötet är Conny Andersson (Herrljunga MFK) samt Conny Ulvestaf (Kungsängen MFK). Jag är fullt övertygad att dessa välmeriterade herrar kommer att klara uppgiften utomordentlig och det är mitt nöje att föreslå dem som nya UO.

 

/Leif Viskari, UO-Segel

 

KM F3B-T RFK Ikaros 2009

2009-03-15 10:34 av Stefan Hertz 

Traditionerligt så avhölls RFK Ikaros klubbmästerskap i F3B-T den första lördagen i Mars.

Vädret var hyggligt och flygtiderna var otroligt bra.

Nästan hela startfältet hade 3 maxar med sig bagaget, när resultatet skulle räknas ut.

 

Som vanligt en kul tävling och en trevlig början på säsongen.

 
Fler nyheter
Inloggning
SMFF-nr:
Lösenord:

Då det kommit vissa frågor angående sanktionering av tävling samt tävlingslicenser vill vi upplysa om att alla tävlingar i kalendern är sanktionerade av SMFF och kräver tävlingslicens av samtliga deltagare enligt SMFF:s stadgar och beslutande organ.