Senaste artiklar
Senaste album

modellsegelflyg.se drivs under Sveriges Modellflygsförbund (SMFF). Sidan är ett resultat av (tidigare) UO-segels arbete för att attrahera fler till en rolig, stimulerande och utvecklande hobby. Syftet med sidan är att främja svenskt modellsegelflyg på alla plan - från nybörjare till tävlingsflygare på elitnivå. I dagsläget administreras större delen av sidan genom SMFF:s grenspecialister inom segelflyg.

Ikaros HLG Open 2021

2021-07-05 15:41 av Stefan Hertz 

Äntligen så är tävlingsäsongen igång.

 


 

I ganska lurigt väder tack vare den medelstarka ostliga vinden, så genomfördes 2021 års första tävling i F3K.

Bra arrangemang som vanligt i Örebro, och 12 glada piloter dök upp.

 
 

 

Tävlingskalender 2021

2021-06-07 16:19 av Thomas Johansson 

Nu medges, som några av ser säkert sett lokala tävlingar. Från och med 1 Juli är prognåsen att även nationella tävlingar skall kunna genomföras. Därav kommer vi nu börja sanktionera tävlingar från 1a Juli.

Vi önskar följande:

-Tävlingar som var planerade tidigare ligger kvar och kommer arkiveras med info "inställd pga Covid" för historien

-Tävlingar som avses arrangeras i Juli uppdaters snarast. Vi kommmer godkänna och låsa kalendern för Juli på måndag den 14 Juni de så sista ansökningsdag är på söndag den 13 Juni

-Tävlingar för resten av året ansöks innan 27 Juni för genomgång och godkännande 28 Juni.

 

Försök att undvika krockar av SM samt tävlingar i samma klass som har SM ansökt datum. Vi vet dock att hösten kommer vara kort och välfylld så krockar mellan klasser kommer det att bli. Fundera gärna på rätt kompromiss mellan kvalitet och kvantitet.

Som vanligt gäller SMFFs riktlinjer för sanktion och licens, samt att fullständig info för ansökta arrangemnag nu skall finnas vid ansökningstillfället

 

Alla arrangörer bör också tillgodose sig med för tillfället rådande riktlinjer från folkhälsomyndigheten för att kunna genomföra sitt arrangemang på ett smittsäkert sätt, t.ex riskanalys.

 

mvh GS,  Conny, Stefan och Thomas

 

Glöm inte registrera Ditt operatörs ID

2021-05-14 13:14 av Conny Ulvestaf 

Hej alla tävlingssugna

 

Glöm inte att registrera ditt operatörs id i IdrottOnLine + att du accepterar säkerhetsreglerna mha av din klubbs administratör. Det är ett krav för att tävlinglicensen skall gälla from i år.

 

Och glöm inte märka modellen :-)
 

Med hopp om att vi snart kan börja tävla igen

 

Conny Ulvestaf / Vice Ordförande Elit

 

Förlängning av indragna sanktioner

2021-03-30 18:43 av Thomas Johansson 

Flygsportförbundet har förlängt de indragna sanktionerna till 26 Juni och återkommer med ny information om vad som händer därefter senast 15 Juni. Ta gärna del av informationen på FSF s hemsida: https://www.flygsport.se/Nyheter/Flygsportnyheter/indragnatavlingssanktionerstrackersigovermidsommar/

Därav kommer kalendern ligga kvar i nuvarande status för att göra omplanering när tiden medger så smidig som möjlig.

 

Mvh Conny, Stefan och Thomas

 

Ny info om tävlingskalender 2021

2021-02-20 15:22 av Thomas Johansson 

Baserat på nuvarande rekomendationer gällande Covid-19 från folkhälsomyndigheten har flygsportförbundet beslutat att inte sanktionera tävlingar före 15 april 

https://www.flygsport.se/Nyheter/Flygsportnyheter/indragnatavlingssanktioner/

Ny info förväntas senast 1a april och därför kommer kalendern ligga kvar som icke godkänd fram tills våra aktiviteter inte längre avråds.

 

Mvh Conny, Stefan och Thomas

 
Fler nyheter
Inloggning
SMFF-nr:
Lösenord:

Tävlingskalendern på modellsegelflyg.se består av sanktionerade tävlingar. Regelverk kring dessa hittas på modellflygförbundets hemsida.

https://www.modellflygforbund.se/grenar/modellflyg/SMFF/tavlingar--rekord/tavlingsregler