Artiklar

KM i F3B-T hos RFK Ikaros

2006-03-04 16:47 av Stefan Hertz 

För 32:a året var det åter igen dags för RFK Ikaros Klubbmästerskap i F3B-T. Denna tävling har anor långt tillbaka i klubbens historia och av tardition så avhålls denna prestige fyllda tävling alltid första lördagen i Mars.

Som alla vet så har det i år varit en rejäl vinter, vilket ställer till litet förtret när man skall ut och dra linor för vinshen och för att inte tala om den energin som går åt att hämta linan. Dock var det inga sura miner utan alla deltagare pulsade på i snön.

Peter Viman precis i landningsögonblicket.
Vinnaren Peter Viman landar prick.

10 grader kallt när vi började på morgonen och en ganska svag nordlig vind, gjorde nog att vi inte trodde på några vidare tider, men ack vad vi bedrog oss. Åtskilliga maxar klarades av och bara 8 poäng skillde 1:a till 3:e platsen.


Magnus Juhlin och Joakim Ståhls modeller.

 

Som vanligt på Ikaros termiktävlingar så är det en blandning av nya modeller och gamla oldtimers. Jocke Ståhl flög sin nybyggda replika av Skip Millers Aquila som han vann det första F3B VM:et 1977. Stefan Wahlberg körde som vanligt med sin "gamla" Camaro. DEnna modell har blivit något av en trotjänare och med den modellen har Stefan tagit många segrar i tävlingar. Anders Gustavsson flög sin "nybyggda" Bird Of Time. Magnus Juhlin flög sin nya modell som är en blandning av Algebra och Littorin seglare, modellen flög väldigt fint speciellt med tanke på att provflygningen skedde strax innan första tävlingsstart.
Vinnaren Peter Viman flög sin egendesignade termikmodell som är en hybrid av Graphite och Space Wolf med lite Estrella inslag. Modellen flyger mycket bra och denna gång lyckades Peter att tajma in landningarna bäst och tog hem segern välförtjänt.


En härlig syn! Bird Of Time.

 

Framåt eftermiddagen började det snöa lite lätt, men inte stoppade lite snö oss från att fortsätta flyga maxar. Dom 3 som belade pallplatserna maxade i alla sina flygningar och det var bara tajmingen och precisionen i landningarna som fällde avgörandet.


Camaro från Eismann.

 

Resultatet blev enligt följande:

 

 
1. Peter Viman 1166 p.
2. Stefan Wahlberg 1162 p.
3. Joakim Ståhl 1160 p.
4. Anders Gustavsson 1128 p.
5. Jonas Jakobsson 1072 p.
6. Bert Håstlund 1054 p.
7. Stefan Björck 976 p.
8. Magnus Juhlin 948 p.
9. Leif Pernstig 742 p.


utförligare resultat kommer...

 


Peter Vimans modell.

 

Sammanfattningsvis så kan man säga att resultatet höll högsta klass och på Ikaros klubbtävlingar får man absolut ingeting gratis utan det är hela tiden en kamp. Dock så har dom flesta glimten i ögat under tävlingarna vilket innabär att vi även klarar av skitsnacket samt vilka modeller som gäller och hur man skall hitta termiken etc.

 

Nu laddar vi för första deltävlingen i Ikaros Cup.

 

/Stefan Wahlberg

 


Det var lite trixigt då och då eftersom det lätt blev isbildning på vingarna :-)

Inloggning
SMFF-nr:
Lösenord: