Artiklar

Västgötacupen 1, Herrljunga

2006-04-09 21:39 av Peter Elvingson 

Väderprognosen lovade regn. Dagen före kom det snö och hagel.

Det såg inte alltför lovande ut för den första deltävlingen i Västgötacupen i F3B-T 2006.

I väntan på start

 

Men på tävlingsdagens morgon kunde man skymta solen genom molnen.

Det kunde kanske bli bra trots allt.  Ett tiotal pojkar i åldern 15-70 år hade hörsammat inbjudan och stod småhuttrande i den inte alltför varma sydvinden på Herrljunga modellflygklubbs fält. Starten var aviserad till 10.00 då ett av cupens mål förutom den rent tävlingsmässiga delen även är att träffas och ha det skoj under gemytliga former, och då kan ju en sovmorgon vara skönt också.

Nåväl, efter en liten genomgång av regler, nytt för i år är att vinscharna har en dragkraft på max 25 kg, annars var det 6 min. flygning och landning på märke som vanligt, så kunde tävlingen börja.

Många av de startande hade inte flugit på länge, iallafall inte termik.

Så en del vingliga starter blev det i de första omgångarna, men inga skador på vare sig flygplan eller självförtroendet kunde rapporteras.

Efter ett par omgångar så kunde man se att de gamla vanliga namnen, med något undantag, syntes högt upp i resultatlistorna.

Det verkar som om dessa spakvirtuoser och termiksniffare kan konsten att bibehålla förmågan att hitta den mest omärkbara blåsa och den minsta lilla vindpust som kan hjälpa planet att hålla sig uppe de där avgörande sekunderna.....trots att de i ett par av fallen inte hade flugit sedan sept. 05.  Imponerande var ordet.  Under hela tävlingen så tillhandahöll arrangörsklubben korv och kaffe för de sugna.

 

Efter fyra omgångar så kom tyvärr regnet och tävlingen fick avbrytas.

Alla tog sin tillflykt till Herrljungas eminenta klubbhus där blöta skor och stövlar togs av och doften av öppnade kaffetermosar blandades med "doften" av våta strumpor.  Efter en kort tid kom så resultaten, och återigen så stod Herrljunga modellflygklubbs egen Sören Svantesson som segrare, tätt följd av Conny Andersson också han från Herrljunga.

Som om inte det skulle vara nog så kom även den tredjeplacerade från Herrljunga, nämligen en junior vid namn Robin Sandberg. Verkligen en prestation! Tvåa bland juniorerna, återigen från Herrljunga, Jack Björnberg-Krantz. Storslam för Herrljungaklubben!

Sören S till synes nöjd med dagen

  

Robin får pris av Ordf. HMFK

 

Efter avslutad prisutdelning och lite eftersnack så for de tävlande hem till sitt, där de förhoppningsvis planerade för nästa omgång i cupen, i Skövde den 22 april, dit alla är hjärtligt välkomna.

 

/Peter Elvingson

Inloggning
SMFF-nr:
Lösenord: