Artiklar

Billingetrollet 2008

2008-04-15 09:45 av Jonas Blomdahl 


Text och bild: Arne Nohlberg, Skövde MFK

 

Årets tävling genomsyrades av mycken dramatik, dels i inledningen då metrologerna lovade ett kraftigt snöfall på den officiella tävlingsdagen lördagen den 12 april och dels upplösningen av tävlingen, mera om detta senare.

 
Sen eftermiddag fredagen före tävlingen ringer tävlingsledaren Kjell Svensson och bekräftar det flera av oss andra funktionärer redan anat, vi måste ställa in på lördagen och flytta fram tävlingen till på söndagen den 14 april, då ett betydligt bättre väder var att vänta. På söndag morgon strålade de samman, en väl motiverad skara av modellflygare med modellsegelflyg F3B-T som specialgren, på Axevalla hed.

Vädrets maketer visade sig från sin allra bästa sida, med svaga vindar och växlande molninghet och då och då kom solen fram och värmde våra vintertrötta ansikten.

Den gamla exercisheden fullkomligt dånade i termik, för att en stund senare så återkom kusinen vinter på besök, med andra ord, ett varierande bra och utslagsgivande tävlingsväder.
 
Årets upplaga av Billingetrollet hade ett startfält på sjutton person och var rankat som ett distriktmästerskap i grenen F3B-T.
På plats fanns också den för tävlingen så nödvändiga funktionärerna från Skövde MFK, hovmästare över korven var Olle Skärgård och materialansvarig var Stig Andersson och Christer Sirestam, tävlingsledare Kjell Svensson.
 
Något försenat på grund av en god social samvaro startade tävlingen upp omkring klockan tio på förmiddagen, på plats på heden fanns gott om vinchar och alla de fem beslutade starterna kunde genomföras utan problem.
 
Samling tidigt på morgon i depån.
Samling tidigt på morgon i depån.
 
 
Olle Skärgård Skövde MFK en trogen modellflygare som alltid ställer upp.
 
 
Stig Andersson duktig modellflygare i Skövde MFK, en kille som rett ut mycket trassel.
 
 
Så var det dags för årets breefing med tävingsledaren Kjell Svensson.
 
 
Kjell Svensson Skövde MFK en eldsjäl med modellsegelflyg som specialitet. Hälsar det stora startfältet välkommna och gör en genomgång av reglerna och de förutsättningar som gäller under dagen.
 
 
Torvald Ahlberg en rutinerad modellsegelflygare som äntligen återvänder till modellflyget efter en lång frånvaro. Till höger lika rutinerade Stig Sjöstedt, båda två Lidköpings MFK.
 
 
Visst fanns det sol och termik, dock ej hela tiden, tidtagare och Jack Björnberg från Herrjunga två riktigt duktiga modellflygare i full fart.
 
 
Välkommen tillbaka Torvald Ahberg, som har kvar sitt gamla fighting face under flygning.
 
 
Karl Henrik Thorsell och Rolf Maier, var naturligvis på plats.
 
 
Perfekt vinkel för en lika perfekt start, rätt in i termiken.
 
 
Mera om detta senare.. jovisst det blev en Fly off, mellan Pasi Väisänen och Joakim Ståhl, båda flög i riktigt kallt väder naturligtvis fullt.
 
 
Efter att båda två maxade flygningen och alltihopa avgjordes i en landningstävling.
 
 
Distriktsmästare 2008, som vanligt så var Herrjunga gänget mycket starka. Från vänster Rolf Erik Blomdahl, Conny Andersson och Jack Björnberg.
 
 
Segrare 2008 års Billingetroll Conny Andersson, Pasi Väisänen och Joakim Ståhl
 
Till sist vill jag tacka alla funktionärer för attt ni ställde upp hela dagen, jag vill också framföra ett stort tack till alla deltagare som mycket tjänsvilligt hjälpte till att genomföra tävlingen och bidrog med linhämtning osv.

Jag vågar också påstå att ingen åkte ifrån denna tävling utan att ha flyget i termik, för den fanns i rikliga mängder, ibland svårfångad, men alltid tillgänglig. Vi ser redan nu fram mot 2009 år arrangemang, mycket välkommna då.
 
Distriksmästare blev följande:
1 Conny Andersson Herrjunga 2555
2 Rolf Erik Blomdahl Herrjunga 2547
3 Jack Björnberg Herrjunga 2542
 
Totalprislista Billingetrollet 2008:
1 Pasi Väisänen IKAROS 2556 efter flyoff +640
2 Joakim Ståhl IKAROS 2556 efter flyoff + 639
3 Conny Andersson Herrjunga 2555
4 Rolf Erik Blomdahl Herrjunga 2547
5 Lennart Andersson Askersund 2545
6 Jack björnberg Herrjunga 2542
7 Henrik Carlsson IKAROS 2541
8 Johan Forsström Herrjunga 2538
9 Johan Carlsson Karlskoga 2509
10 Phuong Dao Herrjunga 2349
11 Kjell Svensson Skövde 2249
12 Carol Forsström Herrjunga 2230
13 Stig Sjöstedt Lidköping 2183
14 Arne Nohlberg Skövde 2174
15 Karl Henrik Thorsell Lidköping 1862
16 Rolf Maier Ålleberg 1784
 
Arne Nohlberg 2008 04 15

DS det saknades ett tidtagareur, någon har glömt att lämna tillbaka detta, hittar du detta i din ficka så ta kontakt med Kjell Svensson
 
DS om du missade det riktiga Billingetrollet så är han just nu liggande i någon form av influensa men är på bättringsvägen, hoppas vi.
 
Inloggning
SMFF-nr:
Lösenord: