Artiklar

F3K SM 2006

2006-09-19 09:12 av Stefan Hertz 


Segrarna under årets SM. Peter Jubel 2:a, Mattias Hammarskiöld 1:a, Jonas Ekman 3:a. Knästående vinnarna av priserna i Sverigecupen, Patrick Radley samt Thomas Johansson.

 

Svenskt mästerskap i F3K bådar för bra och spännande flygning, vilket även blev fallet detta år. RFK Viggen från Borlänge stod för arrangemanget och tävlingen flöt på utan några problem. Fika och hamburgare till lunch fanns att köpa, så det känndes riktikt lyxigt. Bra ordnat!


Henrik Karhusaari hade fixat bort fladderproblemet i sin Aspirin, så nu funkade det hela mycket bättre.

 

10 deltagare hade slutit upp vilket får ses som en OK siffra.

Vädret varierade under hela dagen. Från början var det alldeles vindstilla, för att sedan blåsa upp litet vilket innebar en hel del hangflygning. Efter lunch sedan så började det bli en del termikaktivitet och det gjorde det hela ytterligare lite mer spännande. En bra blandning på vädret alltså.

Jonas Ekman putsar av framkanten på sin stabbe. Var det orsaken till 3:e platsen? 

 

Det visade sig att Mattias Hammarskiöld var oslagbar detta år och han gick igenom tävlingen med bara 1000 poängare efter många stabila och bra flygningar. Peter Jubel belade andra platsen och en något ringrostig (inte för att det syntes) Jonas Ekman knep tredje platsen.


Patrick behövde lite limassistans under tävlingen. Anders Gustavsson lånar ut några hjälpande händer.

Detta var också den sista deltävlingen i Sverigecupen och inför tävlingen så var det väldigt jämt mellan Peter Jubel, Mattias Hammaskiöld och Stefan Wahlberg och sista tävlingen skulle bli avgörande. Det visade sig att Mattias knep första platsen även i cupen efter sin fina vinst på tävlingen. Peter Jubel tog andra platsen precis framför Stefan Wahlberg.

 

I Sverigecupen så lottas priserna ut bland dom som startat i någon av deltävlingarna. Priserna är sponsrade av både SMFF och återförsäljarna.

Första priset i år var en Futaba radio och andra priset 2 st dymondservon. Vinnare av radion blev Patrich Radley och servona vann Thomas Johansson.

 

/Stefan Wahlberg text och foto.

Inloggning
SMFF-nr:
Lösenord: