Artiklar

SM F3K 2020

2020-08-10 09:39 av Stefan Hertz 

I dessa Corona tider, så har tävlandet varit stoppet hela våren och i och med detta även våra andra aktiviteter som varit planerade, med diverse meetings träningsläger, clinics etc.
Men i mitten på Juli, så släpptes restriktionerna och vi kunde dra igång tävlandet för säsongen.


 

Nu var det alltså dags för SM, som även i år var Uttagningstävling för landslaget inför VM i Slovakien 2021.
I år så var det Ikaros som hade hand om värdskapet för SM, vilket oftast innebär bra och tajt flygning, och relativt många deltagare, vilket också blev fallet i år.

 

17 piloter kom till start, och det får vi se som en stor framgång, då det varit svårt att hålla igång aktiviteterna under våren, men förhoppningsvis, så kan vi hålla den här nivån framöver också.

 

Tävlingen, som var ett tvår dagars event i år, bjöd på ett underbart väder (för flygning), dvs nästa 30 grader varmt och ganska lugnt, så solskyddskrämen var påsmetat från början.

 

15 omgångar blev det totalt, och termiken fanns där lite av och till, vilket stundtals gjorde flygandet lite trixigt.
Helt klart är också att dom nya momenten gör det hela svårare. Man måste spänna bågen helt klart, och det är lätt att tappa mycket poäng, så dom gynnar dom duktiga piloterna. Men helt klart, så fungerar dom bra.

 

Det är också kul att se att dom allra flest, nu har helt OK starthöjder, vilket medför att aktionsradien har ökat för dom flesta, vilket är jäkligt kul.
Sen så skall man också vara medveten om, att på ett SM, så ger eliten allt för ett bra resultat, så detta är inte den tävlingen som det är lätt att få höga poäng på, för dom som ligger i skiktet under eliten.

 


 

Många tuffa och jämna flygningar blev det, och vinnare blev Peter Jubel.

Peter flög väldigt bra hela tiden, och det verkar som att han har klickat väldigt bra med sin CX5:a, vilket är jättekul.
På andra plats kom Stefan Hertz och på 3:e plats Sören Svantesson.
Det är dessa 3 som då är uttagna till landslaget för 2021.

 

I sportsman så har det tuffat till sig litet, med lite nytt blod. Patrik Johansson, som har flugit mycket termik genom tiderna, nu har satsat på F3K, vilket ger bra resultat.

Alexander Moberg, vårt nya unga tillskott, som kommer från konstflygsidan, har bara flugit i några månader, men här kommer det att bli många bra resultat framöver, det är jag säker på. Vidas Navickas kämpade bra och lade beslag på tredjeplatsen.

 

Nu ser vi fram emot tävlingen i Norberg.

Inloggning
SMFF-nr:
Lösenord: