Artiklar

Decemberflygning på Ålleberg

2005-12-11 17:26 av Peter Elvingson 

Ålleberg utanför Falköping är ju känt för sin flyganknytning. Väderprognosen för dagen utlovade västlig vind, uppehåll och plusgrader. Så vad föll sig mer naturligt än att ett gäng hangflygentusiaster från olika håll i västsverige oberoende av varandra tänkte:  Jag drar till Ålleberg. När de väl dök upp på plats upptäckte de att ett tiotal andra hade haft samma tanke. Ett par st från Lidköping resp. Herrljunga. Några från Falköping, en från Habo. Alla hade förhoppningar om en skön dag på berget......nu visade det sig att SMHI inte alltid har rätt. Ingen nyhet. Syd-sydvästvind istället för väst....dimmoln som med jämna mellanrum skymde sikten..nåväl, inget som håller en modellflygare på marken. Det flögs flitigt med både Banana och Loppan. Några andra modelltyper fanns också i luften då och då.


C-H flyger och Anders beundrar...

 

Efter några timmars flygande utan några större händelser började vinden och ljuset avta så de flesta landade utom Rolf från Falköping. Han skulle testa sin Banana och vad händer...jo, han upptäcker att planet är fullt kapabel till att göra en störtspiral. Rolf hävdar att det var utebliven vind, men vi andra anser nog att det var spakfrossa. Efter en stund hade Rolf hämtat sitt plan nere i branten, inga oreparerbara skador hade uppstått.


Rolf före uppstigningen ...snygg landningsbana...

 

Nu var timmen såpass sen så alla började plocka ihop sina grejer och sätta sig i bilen för hemfärd och upptining. Men det blir nog fler tillfällen för hangflyg i vinter...om nu bara SMHI lär sig väderstrecken...


Peter Elvingson

Inloggning
SMFF-nr:
Lösenord: